En uge i den syddanske Verdensarv - Vadehav, vikinger og masser af ny viden

Mandag d. 29. april - søndag d. 5 maj 2019 (uge 18)

I Danmark er syv steder med på listen over UNESCO Verdensarv. Tre af dem ligger tæt på Brandbjerg Højskole ved Jelling. Derfor byder vi på en Verdensarv-højskoleuge i dejlige omgivelser, med sang, oplevelser og godt samvær, krydret med indlæg fra specialister og spændende fortællere.

I løbet af ugen besøges 3 af landets nye formidlingscentre, og der bydes på honningkager, guidet tur og foredrag i den smukke og spændende by Christiansfeld - verdensarv siden 2015.

I Kongernes Jelling - verdensarv siden 1994 - er der guidet tur på det store monument med skibssætning, gravhøje, runesten og kæmpepalisade. Derefter besøges formidlingscenter ”Kongernes Jelling”, hvor man kan fordybe sig i vikingetiden og historien om Jellingmonumentet. En historie, der fortløbende revideres i takt med ny viden fra udgravning og forskning. Dén fortælling får vi i et af foredragene på højskolen.

Nationalpark Vadehavet - verdensarv siden 2014 - kendt for sine velsmagende østers, byder på to attraktioner: Vadehavscentret (åbnet februar 2017) og Tirpitz (åbnet juni 2017).

På Vadehavscentret formidles Vadehavets natur- og kulturhistorie. På Tirpitz kan man - i tegnestuen BIGs fantastiske bygning - opleve Ravmuseum, fortællingen om turisme langs Vestkysten og hovedfortællingen om nazisternes befæstning af hele den jyske vestkyst. Også herfra vil vi invitere spændende oplægsholdere på besøg hjemme på Højskolen.

Undervejs indsnuser vi havluft fra både Vadehavet og Vesterhavet – og gør ophold i Ribe, Nordens ældste by.

Velkommen til en rigtig højskoleuge med masser af ny viden, samvær og oplevelser.

Højskolekursus Højskolekursus Brandbjerg Højskole. Verdensarvkursus

Brug piltasterne nederst th. og tv. for at se flere fotos.

Klik på foto, for at se stor udgave.