Slotte og Herregårde - nyt liv til gamle huse

23. - 27. september 2019 (uge 39)

Elever og kursister på Brandbjerg Højskole skaber dagligt liv og leben i den gamle Brandbjerg herregård, der har historiske rødder helt tilbage til middelalderen. Den er derfor den perfekte ramme om temaet ”Nyt liv til gamle huse - Slotte og Herregårde 2019”.

Det er en stor opgave at bevare de danske slotte og herregårde, både mht. vedligehold af bygningerne; men i lige så høj grad med at skabe liv og arbejdspladser i dem.
I ugens løb besøger vi flere spændende slotte, hvor man har løst opgaven på meget forskellige måder.

Vi møder ”det nye” Nyborg Slot i Danmarks Riges Hjerte, og hører om arbejdet med at blive til Verdensarv.

På Schackenborg Slot arbejdes der med gastronomiske specialiteter, events og udbygning med nyt besøgscenter. Her får vi også tid til en tur gennem den smukke Slotsgade.

Gram Slot med bygninger fra 15-, 16- og 1700-tallet og avlsgården, der hører til slottet, er nænsomt restaureret og omdannet til koncertsal, hotelværelser, gårdbutik, café & restaurant, slotskøkken og eventplads, hvor der er plads til 50.000 gæster. 

Der bliver også tid til et besøg på Egeskov Slot, der gennem mange år har udviklet nye driftsaktiviteter. Her skal vi bl.a. se den fine modeudstilling Fra slotsfruernes gemmer.

Hjemme på højskolen har vi inviteret eksperter til at give gode foredrag; musikere til at synge med os, og naturvejleder til at guide os i den meget smukke park og natur omkring højskolen.

Om aftenen skal vi nyde livet, et glas vin, en god samtale eller måske en spændende film med flotte billeder af slotte og herregårde fra forskellige tidsaldre.

Vel mødt til en dejlig uge med fyrstelige oplevelser.

SLOTSKURSUS 2019 - BRANDBJERG HØJSKOLE

Klik på billedet for at få vist større billeder.

Brug pilene på siderne af billederne til at navigere frem og tilbage.

Højskolekursus Højskolekursus Højskolekursus